Geplaatst op Geef een reactie

Gastblogs door Kim van der Hoeven van De toekomst voor OGEN

Onlangs heeft Jesse Huisman mij gevraagd of ik een gastblog voor zijn website wil gaan schrijven. Dit lijkt mij hartstikke leuk om te doen en hier is dan mijn eerste gastblog.

Voorstellen

Graag wil ik mezelf even aan jou voorstellen. Ik ben Kim van der Hoeven, coach en ervaringsdeskundige op het gebied van het verbeteren van je gezichtsvermogen op een natuurlijke manier. Ik heb mijn opleiding tot lerares van de Bates-methode in Engeland gevolgd en eind 2014 afgerond.

Met mijn bedrijf De toekomst voor OGEN bied ik lessen “Anders kijken is scherper zien!” aan. In de lessen leer je wat de goede kijkgewoonten zijn en hoe je deze het beste toe kunt passen in je dagelijkse leven.

Mijn kennismaking met de Bates-methode

In 2013 hoorde ik voor het eerst van de mogelijkheid om je gezichtsvermogen te kunnen verbeteren op een natuurlijke manier. Ik heb het boek “Natuurlijk beter zien” van Saskia Naber gelezen en een groepsworkshop gevolgd bij Esther van der Werf. Ik ben zelf meteen aan de slag gegaan om de goede kijkgewoonten toe te passen en zag na een paar dagen al resultaat. Ik ging beter zien!

Hierdoor werd ik zo enthousiast dat ik een opleiding ben gaan volgen om lerares in de Bates-methode te kunnen worden. Op deze manier help ik niet alleen mezelf, maar hoop ik ook vele anderen te kunnen helpen om hun gezichtsvermogen te verbeteren.

Mijn ogen

Als klein meisje van 8 jaar had ik al een bril. We kwamen erachter dat ik slecht zicht had, doordat ik het schoolbord niet meer kon lezen. Ik begon met een sterkte van -1. Dit is door de jaren heen steeds verder opgelopen, totdat ik uiteindelijk een sterkte van -7 met cilinder had bereikt.

Zelf heb ik de afgelopen tijd een aantal brillen met minder sterke glazen aangeschaft, omdat ik door mijn hoge sterkte niet meteen zonder bril door het leven kon gaan. Het toepassen van de goede kijkgewoonten in combinatie met het afbouwen van mijn sterkte heeft ertoe geleid dat ik nu nog maar een bril van -2 nodig heb. Mijn bril is dus al vijf dioptrieën minder sterk dan voorheen. Ik heb er het volste vertrouwen in dat ik helemaal van mijn bril af kan komen.

Mijn missie

Het is mijn missie om meer bekendheid te geven aan de methode. Veel mensen hebben nog nooit gehoord van de mogelijkheid om je gezichtsvermogen te verbeteren op een natuurlijke manier. Ik vind dat hier verandering in mag komen. Ik wil graag zoveel mogelijk mensen coachen en helpen om weer op een natuurlijke manier te kunnen gaan zien, zonder het gebruik van een bril en/of contactlenzen.

Informatieavonden

Regelmatig organiseer ik gratis informatieavonden. Op deze avonden vertel ik meer over de Bates-methode en de lessen “Anders kijken is scherper zien!”. Ook laat ik iedereen ontspanning in zijn/haar ogen ervaren. En je kunt terecht met de vragen die je hebt. Kijk in de agenda op detoekomstvoorogen.nl wanneer de eerstvolgende informatieavond plaats vindt en meld je aan als je wilt deelnemen.

Actualiteiten

Vind je het leuk om op de hoogte te blijven van actualiteiten rondom natuurlijk zien en alles wat daarmee te maken heeft? Ik zal ongeveer één keer per maand een gastblog gaan schrijven op rasterbril.nl. Daarnaast publiceer ik regelmatig blogs op mijn eigen website. Houd dus beide websites in de gaten. Je kunt je op detoekomstvoorogen.nl ook aanmelden voor mijn maandelijkse E-zine met tips en weetjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *