Geplaatst op Geef een reactie

Rasterbril Review door een klant – Luk

rasterbril-review-Luk

Tijdens mijn vakantie in Italië zag ik op een plaatselijke markt een kraam met rasterbrillen en ik raakte gefascineerd.
Eenmaal terug thuis, ging ik op het internet op zoek achter bijkomende informatie en kwam ik op rasterbril.nl terecht.
Sinds mijn elfde ben ik begonnen met brillen en mijn zicht is sindsdien gestaag achteruitgegaan. Ben nu 42 en zit aan –5 en –5,25 met cylinder 1 aan beide ogen. Voor mijn werk, de audiovisuele sector, gebruik ik mijn ogen zeer intensief en er zijn periodes waarin wazig zicht mijn werk belemmert.

Na het e-book van rasterbril gelezen te hebben, ben ik me er pas bewust van geworden hoeveel spanning er op mijn ogen zit en dat die spanning door mijn bril veroorzaakt wordt. Het doet gewoon deugd om die eens regelmatig af te zetten en de oogoefeningen te doen. Ik merk dat de tips in het boek helpen om je ogen fris en scherp te houden. Of mijn zicht op termijn zal verbeteren, valt af te wachten. Ik heb daar ook geen onrealistische verwachtingen over. We zien wel.

Via rasterbril.nl ben ik nu ook in het bezit van 3 rasterbrillen. Een fijnrasterbril van Biotec, een sportieve rasterbril en een Wayfarer rasterbril. Qua draagcomfort komt voor mij de Wayfarer op de eerste plaats dan de Biotec en dan de sportieve versie. Ze zijn alledrie goed van kwaliteit en toch wel hip. De rasterbrillen zijn een leuk hulpmiddel om je gewone bril eens wat meer links te laten liggen. Als je zo’n zware afwijking hebt als ik, moet je geen mirakels verwachten, maar je ziet wel degelijk dingen die je anders niet kan waarnemen. Hou er wel rekening mee dat er weinig lichtinval is als je zo’n bril draagt, wat betekent dat in donkere omstandigheden ze niet zo goed werken. Ook kan je dubbel zien als je snelle hoofdbewegingen maakt, maar dat went wel naarmate je de bril langer gebruikt. Persoonlijk heb ik het beste zicht met de Biotec en het sportieve model. Ik kan woorden op mijn pc scherm lezen, maar het kost toch heel wat moeite. Ik spring als het ware van woord naar woord, ik kan niet een heel scherm ineens scherp zien. Misschien dat dat na verloop van tijd beter wordt.

Samengevat is het goed om bewust te zijn van de spanningen die op je ogen zitten en er actief mee aan de slag te gaan om wazig zicht terug te dringen en te ontspannen. De rasterbril is een goed hulpmiddel om je gewone bril eens wat meer af te zetten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *