Geplaatst op 1 Reactie

Recensie van mijn Ebook

Onlangs kreeg ik een reactie op mijn Ebook (Zie zonder bril 2 – Snel beginnen met de Batesmethode). In deze recensie wordt een mooi beeld gegeven van het boek en wat je er van kunt verwachten.

De Recensie van het Ebook

Bedankt voor het toesturen van het Ebook. Ik heb het net gelezen. Het maakt mij er meer en meer bewust van dat ik in een ontspannen staat kan zijn en in een gespannen staat. Het leek wat ongrijpbaar te zijn. Maar meer en meer vallen de puzzelstukjes op hun plaats. Het streven om te gaan proberen alles te gaan doen vanuit een ontspannen toestand maakt me enthousiast. De spanning heeft op van alles effect. Maar ik kan ook wel ontspannen / relaxed zijn. Ik vind dat het (dit boek) heel erg duidelijk voor het gewone dagelijkse leven is, wat het een prettig gevoel geeft. Doordat de oefeningen niet zo veel zijn kun je het eenvoudig onthouden. Ik hoop dat ik ontspanning kan volhouden als ik dingen onder handen ga nemen waar ik vaak met spanning op reageer.

Ademhaling en houding

Over ademhaling: de laatste maanden ben ik in contact gekomen met de methode van Esther Gokhale (ook filmpjes op internet). Ik heb het boek (eenvoudig geschreven) gelezen. Door Carien Huijzer, zij geeft consulten over houding en ze gaf een workshop op barefoot evenement in Hilversum, ben ik het een en ander gaan leren toe te passen.

Volgens die methode (niet moeilijk maar te lang om in een paar woorden hier te schrijven), komt er door een goede houding meer ruimte in de borstkas waardoor de standaard ademhaling via de borstkas gaat. Vooral bij veel inspanning zou de buikademhaling dan er bij komen. Die betere houding helpt ook voor minder spanning in lichaam en bijvoorbeeld minder / geen rugpijn. Omschakeling is wel (net als met de zie-gewoontes) een proces.

Thomas Quackenbush had het over verspringen door de nek steeds te bewegen. Zoals je het schrijft voelt veel natuurlijker aan.

Knipperen en andere gewoonten

Veel meer knipperen is wel echt goed om geen geïrriteerde ogen te krijgen. Ook merk ik dan dat het zicht dan spontaan beter kan zijn . Wel heb ik in het verleden als ik daar dan net mee bezig was wel van mensen gehoord : “heb je een bril nodig, je knippert veel”. Ik denk dat het gespannen kijken en staren dan eerder het opvallende aan mijn manier van kijken zijn.

Ik hoop meer naar de praktijk te gaan van meer in de verte te kijken. En niet alleen proberen via dichtbije bronnen (boeken en internet) oplossingen te vinden. Wel natuurlijk tijdelijk even.

Vaker even pauzeren. Ik kan ook als maar door gaan. Je schrijft dat het niet een half uur half uur hoeft, maar ook een paar (1 of 2) minuten kan waardevol zijn. Dit helpt om het te kunnen toepassen.

Ontspannen

Bewegen: in het algemeen merk ik dat ik heel lang achter de computer bezig kan zijn. Zittend in huis. Op een gegeven moment ben ik dan helemaal gespannen. Dan moet ik echt even buiten lopen. Voor ogen is dit ook zo.

Slecht zicht vooral als het schemerig is zorgt voor een onzeker gevoel. Bijvoorbeeld ‘s avonds bij een dansparty. Je ziet mensen niet goed en wordt onzeker omdat je hun reactie niet goed ziet. Als ik me dan kan ontspannen zou dat mijn interactie misschien / hopelijk wel kunnen veranderen. Een soort kip-en-ei-verhaal?

Ik hoop dat via deze methode het zicht te verbeteren voor mijzelf en voor veel mensen een groot succes wordt.

1 gedachte over “Recensie van mijn Ebook

  1. Ik heb bij Jesse twee rasterbrillen (model: piloot) besteld: één voor mij zelf (ik ben bijziend) en één voor mijn man (die is verziend). Met de rasterbril op kan mijn man goed lezen en ik kan vanaf de bank de films op tv scherp zien, inclusief de ondertiteling. Ik ben zeer tevreden over de vriendelijke service van Jesse. Het pilotenmontuur was te groot voor mijn smalle gezicht; op de bank voor de televisie is dat niet zo erg, maar voor externe bezigheden wilde ik een derde bril bestellen. Jesse heeft mij goed geadviseerd. De bril die ik nu overdag de hele dag op mijn hoofd heb, is de sportieve rasterbril. Als ik iets scherp wil zien, zet ik ‘m even op. Het valt de meeste mensen niet op dat er gaatjes in de bril zitten, maar als dat wel het geval is, is iedereen geïnteresseerd in het verhaal erachter. Wie ‘m dan ook probeert, iedereen ziet er scherper mee. De prijs is goed. Ik heb een cursus gevolgd van Volzicht en daar werden dezelfde brillen aangeboden voor € 30,=; heel wat duurder dus. Ik hoop over een paar maanden nog een keer een review te kunnen schrijven, waarin ik kan berichten dat ik beter zicht heb dankzij de oefeningen en de rasterbril.

Geef een reactie