Geplaatst op Geef een reactie

Review van José

IMG_20151019_114336Een paar maand geleden heb ik bij Jesse een fijnrasterbril gekocht omdat ik een sterkte heb van -8 en -4, na twee weken de rasterbril gedragen te hebben bleef ik toch nog wat dubbel zien, contact op genomen met Jesse of ik niet de normaal rasterbril kon uitproberen.
Dat kon, maar hij had een beter idee, of ik een paar brillen wilde testen dat was natuurlijk wel leuk.

Eerst maar eens de sportieve bril uit proberen daar kon ik aardig door zien zonder dubbele beelden, dit ging dus vrij goed alleen het raster stoorde mij een beetje en ik zag er op afstand niet zo heel scherp door wat begrijpelijk is voor min slechte ogen, hij gaf ook veel vals licht onder de bril door
en bij zonneschijn reflecteerde alles heel erg zodat ik niets meer zag, dat was wel jammer.

Toen de Wayfarer rasterbril uitproberen daar zag ik wel weer wat dubbel door maar op de een of ander manier kon ik er wel prettig door kijken, het raster was iets fijner voor de ogen bij deze bril had je bijna geen last van vals licht dat was wel prettig de bril wat langer door gedragen en natuurlijk ook de oogoefeningen niet vergeten dat is wel belangrijk, wij wonen in een bosrijke omgeving waar natuurlijk veel groen is, dat geeft rust. wat ik ook opmerkte was dat je eigenlijk niet aan het raster moet denken je kijkt er dan als het ware zo doorheen, ook met deze bril zag ik goed op leesniveau en een paar meter verder.
Onvoorstelbaar dat je door zo’n gaatjesbril scherp kan zien.

Nu weer terug naar mijn fijnraster bril daar zie ik duidelijk veel scherper door, ook op afstand de dubbele beelden zie ik niet meer, het is uiteindelijk toch een kwestie van doorzetten en niet te veel aan het raster denken, wat ik aan deze bril een minpunt vind is ook het valse licht wat er doorheen komt.
Ze zouden ook een model moeten maken wat meer met de rondingen van het gezicht mee gaat, dan zul je nog beter kunnen zien.

Als zonnebril gebruik ik ze niet. verder dragen alle drie de brillen prettig ook het contrast is geweldig en de kleuren zijn veel intenser met een rasterbril.

Voor mij is uiteindelijk de fijnraster bril toch de beste. Mijn man heeft inplant lenzen maar gebruikt de rasterbril om de krant te lezen en voor de computer.

Conclusie

Als klapper op de vuurpijl, ging ik steeds slechter door mijn gewone bril zien, dus maar eens alle oude brillen opgezocht en ben ik toch in korte tijd weer een bril terug gegaan in sterkte.
We gaan dus gewoon door en wie weet wordt het steeds beter, van een bril zal ik nooit afkomen maar een lagere sterkte is ook al veel winst vind ik.

Groeten, José

Geef een reactie