Wil je een rasterbril kopen – Gebruik deze koopwijzer

Wil je een rasterbril kopen? Dan ben je hier op het juiste adres. Met deze koopwijzer zorg je ervoor dat je de juiste keuze maakt, waardoor je op een goeie manier begin met natuurlijk zien. Mocht je er onverhoopt toch niet uitkomen met de koopwijzer dan kun je altijd gratis persoonlijk advies aanvragen. 

Budget of premium rasterbril kopen?

Wanneer je de keuze maakt tussen een budget model of een premium model, maak je een afweging tussen prijs en kwaliteit. In principe zijn alle rasterbrillen zeer geschikt voor gebruik als alternatief voor je bril op sterkte. Het grote verschil in de verschillende modellen zit hem in het draagcomfort en de kwaliteit. Hoe lichter de bril en hoe lekkerder deze op je hoofd zit, hoe makkelijker je zult wennen aan het dragen van een rasterbril. Daarnaast zal een duurdere bril vanwege de hoge kwaliteit langer mee gaan. Wanneer je dus net begint met natuurlijk zien is een budget bril prima. Je kunt dan wennen aan het idee van natuurlijk zien, en het dragen van een rasterbril. Mocht je er uiteindelijk echt veel gebruik van maken dan kun je alsnog overstappen op een premium model.

Budget model : Lagere prijs maar ook iets mindere kwaliteit
Premium model : Hogere prijs maar ook topkwaliteit en draagcomfort

Maar welk model kies ik dan?

Wanneer je de keuze hebt gemaakt welk raster je wilt en of je een budget of een premium model wilt, dan kijk je naar de pasvorm en het uiterlijk van de bril. Je zult deze toch echt op moeten doen. Hierbij is het belangrijk dat je een bril kiest waarmee je je comfortabel voelt. Je zult moeten wennen aan het kijken door een raster, en dit gaat het gemakkelijkst met een bril die je graag op zet. Wil je meteen een rasterbril kopen? De twee meest verkochte brillen zijn er één uit de budget lijn en één uit de premium lijn. Deze kun je hier onder bekijken. Mocht je toch verder willen kijken dan kun je het gehele assortiment hier verder bekijken.

8 Reacties

 1. lily kramawitana

  Hallo,ik ben Lily van Suriname.ik heb uw artikel zo juist gelezen..en ben geintereseerd om ook zo’n rasterbril aan te schaffen..kan dat ook online geschieden? Het probleem is dat ik dan niet kan passen om te weten als het comfortabel zal zitten..
  Ik hb al 30 jaren gebrild..het begon toen ik 7 was..
  Mijn oogcylinder is nu 2.5..maar ik wil toch graag eraan willen werken om mijn zicht te verbeteren..wat kunt u mij adviseren..ik ben bijziend..
  Groetjes

 2. marianne

  Hallo,
  Ik heb dit weekend een rasterbril van iemand geprobeerd en was echt verbaasd! Meteen 1 besteld bij bol.com, maar deze had volgens mij veel grotere gaatjes dan degene van dit weekend, én het effect was ook een stuk minder positief.
  Ik denk dat mn leesbril inmiddels -2,5 is, heb ook een vari-focus, maar die is al 2 jaar oud en als het licht niet goed is, zie ik daar ook niet heel goed meer mee. Ver af zien wordt ook al wat minder.
  Nu lees ik dat de fijnere voor grotere afwijking is … wat is wijsheid?

  • Jesse Huisman

   Dag Marianne,

   Weet je nog welke bril je geprobeerd hebt?
   Wellicht kan ik die aan je leveren.
   Ik denk dat de fijnrasterbril voor jouw afwijking inderdaad niet geschikt is.

   Groet,

   Jesse

   • marianne

    Hallo Jesse,
    Inmiddels heb ik een bril bij jou besteld, sportief standaard zwart. Toch valt het me nog erg tegen, toen ik vorig jaar de bril van die kennis probeerde (die wist niet meer waar ze hem gekocht had, had hem al jaren) zag ik meteen scherp en kon de teksten gewoon lezen. Met de bril van jou gaat het nog niet zo simpel, ik zie veel de zwarte lijntjes en soms dubbel. Als ik andere reacties lees, schijnt dit er wel bij te horen. Mijn verwachtingen na die ene keer proberen waren misschien niet realistisch?
    Hoor graag van je omdat ik nu de neiging heb om hem terug te sturen, maar zal dus kwestie van oefenen en wennen zijn?

    • Jesse Huisman

     Beste Marianne,

     Het is in ieder geval zo dat de meeste mensen eerst echt moeten wennen.
     Maar het kan ook per bril verschillen, hoe fijn hij kijkt.
     Mocht je er echt niet aan kunnen wennen dan kun je altijd contact opnemen en regelen we wat.
     Neem gerust de tijd.

     Groet,
     Jesse

 3. Joke

  Beste,
  Ik zag de rasterbril bruin sportief van een vriend en wil dit ook kopen. Ik kan niet goed meer heel dicht lezen en op autosnelweg best ook een bril om de wegwijzers nog te kunnen lezen. Die heb ik al. Nu wil ik mijn ogen trainen. Ben 45 j geworden en voel dat ze snel achteruit gaan vooral bij vermoeidheid. Wat raad je me aan?

  • Alfons

   Hoi Joke,

   Je kunt een BioTec bril bestellen voor het lezen en het ver-weg kijken. Verder zou ik Levertraan-Boterolie erbij nemen en dit dagelijks gaan gebruiken voor de juiste voeding voor de ogen. Als het lukt het gebruik van een normale leesbril afbouwen en liefst helemaal niet meer gebruiken. Indien je nog meer goed wil doen voor je ogen kun je kijken op VolZicht.nl voor een uitgebreid programma.

   Groeten en succes, Alfons

Een reactie versturen