Amerikaanse school biedt cursus voor slechtzienden

Een school (Hadley)in de Verenigde Staten biedt een cursus die speciaal voor slechtzienden is. De cursus is er op gericht om het onafhankelijk leven makkelijker te maken voor slechtzienden. Tijdens deze cursus leren mensen over kleine aanpassingen die je in je huis kunt doen, die een grote impact hebben op het gemak waarmee je zonder goed zicht in je huis kunt leven. Denk hierbij aan het gebruik van kleuren en contrast om dingen te onderscheiden en op een veilige manier zelfstandig in een huis te wonen. De cursus wordt gratis gegeven door het instituut.

Op dit moment zijn er ongeveer 3 miljoen slechtzienden in de verenigde staten en de verwachting is dat dit aantal in 2030 verdubbeld zal zijn. Slechtziendheid wordt gedefinieerd als mensen die zonder bril niet normaal in de maatschappij kunnen functioneren. Met deze cursus probeert het instituut het “normaal en zelfstandig functioneren” een stap dichterbij te brengen. Onderdeel van de school is een demo huis waarin aan de hand van simpele aanpassingen het leven voor slechtzienden makkelijker gemaakt wordt.

Gratis hulp voor slechtzienden

De school biedt ook hulp op afstand, echter is alle educatie wel in het Engels. Hiervoor kun je op deze pagina terecht voor verschillende webinars. De webinars zijn korte colleges (ongeveer zestig tot negentig minuten) en gaan over verscheidene onderwerpen gerelateerd naar slecht zicht. Ze zijn overigens niet alleen voor slechtzienden zelf, maar ook voor familie verzorgers.

Lees hier het volledige artikel: Hadley school offers low vision focus for visually impaired

0 reacties

Een reactie versturen