Gekleurde lenzen kunnen zicht verslechtering veroorzaken

Als je een avondje uit gaat en voor de verandering eens een andere kleur (of vorm) ogen wilt, dan kun je doormiddel van gekleurde contactlenzen voor een dagje je ogen veranderen. Het klinkt als een leuke gadget. Uit een recent onderzoek blijkt echter dat het dragen van gekleurde contactlenzen kan zorgen voor verslechtering van het zicht. Ondanks dat het een zeer klein onderzoek betreft (onder dertig mensen) is het aannemelijk dat het dragen van dergelijke lenzen geen positieve uitwerking op je ogen heeft.

Mensen die gekleurde contactlenzen kopen, doen dat vaak in feestwinkels. Omdat de aankoop wordt gedaan zonder eerst een deskundige te consulteren over het gebruik van lenzen in het algemeen, is er een kans op infectie van de ogen. Als je normaalgesproken geen lenzen draagt ben je niet op de hoogte van de manier van inbrengen en de hygiene die daar bij komt kijken. Daarnaast zijn de lenzen die in feestwinkels verkocht worden zeer universeel, dit betekend dat ze bij iedereen zouden moeten passen en daardoor juist bij niemand passen.

Ook al klinkt het dus leuk om voor een dagje een fel blauwe ogen te hebben, is het beter om een ander kostuum te verzinnen. Je bent in bijna alle dingen die je doet afhankelijk van je ogen, je kunt dus maar beter alle nodige maatregelen treffen om ze zo gezond mogelijk te houden.

Lees hier het volledige artikel: Vision may be impaired by coloured contact lenses

0 reacties

Een reactie versturen