Een goedkope bril kopen

Ondanks dat het het mooiste is om helemaal geen bril op sterkte te dragen, is het niet voor iedereen weggelegd om je bril zomaar weg te leggen en nooit meer op te doen. Een bril zorgt er namelijk niet voor dat je zicht verbetert, in tegendeel zelfs. Wanneer je op een natuurlijke wijze je zicht wil verbeteren zul je dit toch echt zonder bril moeten doen. Maar wanneer je bijvoorbeeld afhankelijk bent van een auto (of gewoon de auto wilt kunnen gebruiken) dan kun je niet met een rasterbril uit de voeten. Een optie is dan om een minder sterke bril te nemen.

Hoe kies je een goedkope bril

Een goedkope bril kun je het beste via internet bestellen, op die manier hoef je niet onnodig veel geld aan een bril uit te geven. Je gaat hem tenslotte toch nog steeds zo weinig mogelijk dragen. In principe is het niet heel lastig om een bril recept zelf te lezen. De recepten bevatten doorgaans de zelfde informatie. Zorg dus dat je je recept van de opticien meekrijgt, voordat je online gaat kijken naar goedkope brillen. Dit recept zul je dan zelf in moeten voeren op de site waar je je bril wilt kopen.

Welk montuur kies je?

Bij de keuze voor een montuur kies je doorgaans voor iets wat je er leuk uit vindt zien. Echter zitten er aan sommige hippe monturen nogal wat nadelen. Je wordt bijvoorbeeld in je blikveld beperkt door de lens. Met andere woorden, je hebt een groter blikveld als je een bril met grotere glazen neemt. Daarnaast is een bril met grote brede pootjes ook niet bevorderlijk voor je perifere blikveld.

Waar kun je een goedkope bril kopen?

Er zijn tal van websites waar je online voor een paar tientjes een bril kunt kopen. Een voorbeeld hiervan is brillen24. Als je een simpele bril wilt kun je hier voor €39 al klaar zijn. Wanneer je het juiste recept van je eigen opticien hebt, kun je zonder problemen aan de hand van dit recept de bril aanschaffen. De levertijd van brillen is rond de twee weken, en ze worden veelal gratis thuis bezorgd.

Een minder sterke bril

Als je een minder sterke bril wilt gaan dragen kun je bij bijziendheid een bril van ongeveer 1 dioptrie minder nemen, en bij verziendheid ongeveer 0,5 dioptrie. Het hangt er hierbij vanaf wat je zelf acceptabel vindt. Helaas is het niet mogelijk om dit online uit te proberen, dus hiervoor zul je toch echt eerst naar de opticien moeten gaan. Wat een goedkopere optie is, is een oude bril dragen. als je die nog hebt. Veel mensen die langere tijd een bril dragen zullen het meegemaakt hebben. Je zicht wordt na verloop van tijd steeds minder scherp door je bril. En de opticien zegt dan dat je aan een sterkere bril toe bent. Je kunt die oude brillen zelfs op laten meten bij de opticien, zodat je ook weet of de sterkte enigzins overeen komt met wat je wilde gaan dragen. Mocht dit niet lukken dan kun je voor altijd toch nog een goedkope bril kopen.

Het mooiste is geen bril

Kortom, het is dus mogelijk om voor weinig geld een minder sterke bril te dragen. Toch blijft het het mooiste om helemaal geen bril te dragen. Ga dus alleen op zoek naar een minder sterke bril als je echt niet zonder kunt (bijvoorbeeld voor in de auto). Daarnaast is het erg belangrijk om te werken aan de ziegewoontes, zodat je bewuster met je ogen om zult gaan. Mochten er momenten zijn dat je helemaal niet zonder je bril kunt, dan kun je een rasterbril proberen. Dit is een zeer goedkope bril waarop de nadelen van een bril op sterkte niet van toepassing zijn. Lees hier hoe werkt een rasterbril.

0 reacties

Een reactie versturen