Hoe gebruik je een Rasterbril?

 • In het begin draag je de Rasterbril twintig tot dertig minuten per dag, tenminste twee weken lang.
 • Gebruik hem tijdens de wenperiode bij activiteiten die gemakkelijk voor je zijn. Bijvoorbeeld bij het koken, opruimen, telefoneren, wandelen in een bekende omgeving, oid.
 • Je ogen wennen vanzelf om door het raster te kijken.
 • Na twee weken kun je de rasterbril drie tot vier uur per dag dragen en kun je de bril ook bij meer inspannende activiteiten gebruiken, zoals: lezen, studeren, computerwerk, etc.
 • De rasterbril kan gedragen worden in afwisseling met een gewone bril. Indien mogelijk draag je alleen de Rasterbril, de ervaring leert dat dan je zicht sneller verbetert.

Aanvullend hierop

Het lezen kan in het begin irritant zijn doordat je ogen steeds de verschillende gaatjes zoeken. Na verloop van tijd, wanneer je went aan de bril, gaan de gaatjes in elkaar overlopen en wordt het beeld weer één geheel. Dit kan enige tijd duren en probeer daarbij de mogelijke irritatie te laten komen en weer te laten gaan. Weet dat het dragen van de Rasterbril je ontspanning geeft waardoor je weer beter kunt gaan zien en je je ogen er een plezier mee doet J. Voor meer verlichting en ontspanning kun je ook oogontspanningsoefeningen doen. Ook ga ik voeding voor de ogen aanbieden. Dit zijn allemaal factoren die je zicht en natuurlijk ook je algehele gezondheid beïnvloeden.

Het wordt afgeraden de bril in het verkeer te gebruiken omdat het je blikveld smaller maakt, de bril laat je meer focussen. In het verkeer is een breder blikveld juist wel weer handig.

4 Reacties

 1. Andy van den Enden

  Bij mijn eerste gebruik buiten zag ik de gaatjes groter en kleiner worden. Er is dus een activiteit van de ogen doordat je de bril draagt. Nu nog even kijken (zien) hoe het over 14 dagen gaat.

  • Alfons

   Hoi Andy,

   Het kijken door een rasterbril kan wel even wennen zijn. Uiteindelijk is het voor mij heel gewoon de bril te dragen en verloopt dat heel soepel. Ik ben benieuwd hoe het verder gaat.

   Groeten,
   Alfons

Een reactie versturen