Met een rasterbril je zicht verbeteren

Veel vekopers van Rasterbrillen claimen dat je met een rasterbril je ogen traint, en daarmee je zicht kunt verbeteren. Dit is in principe niet waar. Je zicht zou kunnen verbeteren wanneer je uitsluitend een rasterbril draagt, en geen verdere zie-gewoonten aanleert.

Met een rasterbril zie je scherp zonder dat je ogen de negatieve effecten van een bril ondervinden
De situatie waarin dit zou kunnen gebeuren is bijvoorbeeld wanneer je bij door het aanschaffen (en dragen) van een rasterbril, je gewone bril niet meer op zet. In dit geval zullen je ogen niet langer achteruit gaan, zoals dat bij het dragen van een gewone bril het geval is. Hierbij is het ook mogelijk dat je ogen er zelfs op vooruit gaan omdat je je bril niet meer draagt. Wil je echter je volledige zicht terug, dan zul je er iets meer voor moeten doen.

Het is niet waar dat je met een rasterbril je ogen traint om beter te zien! Wel helpt een rasterbril je om ervoor te zorgen dat je ogen niet verslechteren door een “normale” bril te dragen. Daarnaast kan het dragen van een rasterbril een hoop klachten voorkomen.

Je zicht verbeteren

William-H-Bates

William H. Bates

Wanneer je open staat voor op een natuurlijke wijze je zicht verbeteren, dan gaat er een wereld voor je open. In het begin van de 20e eeuw heeft dr. William H Bates jaren lang onderzoek verricht naar een therapie om het zicht te verbeteren door (in het kort) verkeerde “kijkgewoonten” af te leren, en de juiste “kijkgewoonten” aan te leren. Deze methode is bekend geworden als de “Batesmethode“.

De Batesmethode wordt door Dr. Bates zelf beschreven in het boek “Better Eyesight Without Glasses“, maar dit is in de eerste instantie al een vrij verourderd boek (ondanks de nog steeds in grote delen relevante theorie. Daarnaast heeft Saskia Naber een fantastisch boek geschreven op basis van de Batesmethode. In dit boek wordt op een zeer begrijpelijke en herkenbare wijze een methode om op natuurlijke wijze je zicht te verbeteren (of terug te krijgen) beschreven

2 Reacties

  1. petra vossen

    hallo jesse
    welke bril kun je mij adviseren buiten biotec want die is niet op voorraad.
    zo ongeveer hetzelfde model.
    met vriendelijke groeten petra

Een reactie versturen