Nu ook Duitse Biotec rasterbril in de winkel

In navolging van de premium rasterbrillen van Clear Vision Hawaii, zijn nu ook de brillen van Biotec aan het assortiment toegevoegd. Biotec is een Duitse producent van verschillende gezondheid-gerelateerde producten, en al jaren één van de beste producenten van rasterbrillen. Op aanvraag van verschillende klanten, of het ook mogelijk was om deze brillen in het assortiment op te nemen ben ik met Biotec in zee gegaan. En ik moet eerlijk toegeven dat dit zeker niet tegen valt!

Het assortiment van Biotec

Biotec maakt niet alleen rasterbrillen van hoge kwaliteit, maar heeft daarnaast ook verschillende soorten rasters die gebruikt worden. Omdat natuurlijk niet iedereen heft zelfde zicht heeft, is het een uitkomst dat je nu ook een rasterbril kunt kopen die beter bij jouw ogen past dan de gemiddelde rasterbrillen. Op dit moment is nog niet het complete assortiment van Biotec hier verkrijgbaar, omdat dit nogal een groot assortiment is, maar over tijd zal ik van elk soort raster minimaal één model in het assortiment opnemen.

Rasterbril met Fijnraster

Één van de meest welkome nieuwe rasters zijn de Biotec Fijnrasterbrillen. Deze brillen hebben een raster dat kleiner is dan de gewone rasterbrillen (kleinere gaatjes). Doordat het raster fijnere gaatjes heeft, is deze bril geschikt voor mensen met een grotere afwijking. Door de kleine gaatjes zie je scherp(er), ook zonder je bril op sterkte, en doordat het raster zeer fijnmazig is, wordt het licht gelijkmatig doorgelaten en komt er meer licht binnen dan bij het dragen van een normale rasterbril.

Biofocale rasterbril

Wanneer je wilt starten met natuurlijk zien, en je op dit moment een bifocale bril hebt, dan is heeft Biotec een uitkomst bedacht waarmee het makkelijker is om te wennen aan de rasterbril. Een bifocale rasterbril heeft aan de onderkant grotere gaatjes voor het kijken van dichtbij en het lezen, en aan de bovenkant kleine gaatjes om van veraf scherp te zien. Het grote nadeel van een bifocale bril (zowel raster als op sterkte) is dat je een hele onnatuurlijke houding aan neemt bij het kijken door de bril. Dit zorgt voor grote spanning, wat weer van grote invloed op je zicht is.

420-DCB (bifocaal)

Vierkant raster

Wanneer je wilt beginnen met natuurlijk zien, en je hebt een afwijking van minder dan 2 dioptrieën, dan is het vierkante raster een echte uitkomst. Hier zie je makkelijker door (het neemt minder licht weg, en de gaatjes zijn groter), maar zul je nog steeds scherp(er) kunnen zien. Omdat de correctie kleiner hoeft te zijn, bij een kleinere afwijking is dit een goeie uitkomst. Mensen met een afwijking van minder dan 2 dioptrieën zullen doorgaans bij het beginnen met natuurlijk zien dan ook meteen helemaal zonder bril door het leven gaan. Op de spaarzame momenten dat je iets nog net niet ziet (ondertiteling bijvoorbeeld) dan komt deze rasterbril goed van pas. Dit model is nog niet in het assortiment opgenomen, maar zal zeer binnenkort toegevoegd worden.

Normaal raster

Biotec is begonnen met de productie van normale rasterbrillen. Deze zijn gelukkig nooit uit het assortiment verdwenen. Het zijn zeer degelijke rasterbrillen met een goed afgewerkt raster, welke in principe geschikt zijn voor iedereen. Of je nou een afwijking van 1 dioptrie hebt, en juist een veel grotere afwijking, je zult altijd scherp(er) zien wanneer je een rasterbril draagt.

2 Reacties

 1. Snijders benny

  Ver zicht is nog oké maar kort zicht zit op 2 lees bril graag reactie voor een raster bril voor mij dank u

  • Alfons

   Beste Benny,

   Dank voor je bericht.

   Ik kan je de Biotec rasterbril aanbevelen, die geeft de beste kwaliteit, bijvoorbeeld de Biotec rasterbril zwart zie: https://rasterbril.nl/product/biotec-sportief-zwart/ Dit is een duurzame, kwalitatief goede bril, zelf gebruik ik ‘m ook als leesbril en ik ben er heel tevreden mee. Hij kijkt goed en hij zit comfortabel. Dit zijn de beste brillen die te verkrijgen zijn.
   Heb ik je hiermee voldoende geïnformeerd?

   Met vriendelijke groet,
   Alfons

Een reactie versturen