Voeding voor de ogen: Collageen

Voeding voor de ogen: Collageen

We hongeren onze ogen uit, doordat we niet de juiste voedingsstoffen binnen krijgen. Gezonde voeding is een belangrijke pijler van de VolZicht methode. 

Vandaag ontvang je de tweede deel over de drie belangrijke voedingsproducten voor de ogen,  namelijk Collageen. Deze gebruik je dagelijks naast  de gezonde voeding dagelijks om de ogen optimaal te verzorgen.

Collageen

Het glasvocht in je ogen bestaat voor het grootste gedeelte uit water, maar het krijgt zijn ferme structuur door de collageenvezels die erin zitten. Collageen, een bestanddeel van gelatine, is essentieel voor ons lichaam. Dit lijmachtige eiwit zorgt ervoor dat weefsels stevig en elastisch blijven. Een derde van alle eiwitten in het menselijk lichaam bestaat uit collageen. Hoe minder collageen, hoe slapper onze huid , hoe breekbaarder onze nagels, hoe zwakker onze botten en hoe wateriger ook het glasachtig lichaam in onze oogbol.

De moderne mens krijgt via zijn voeding lang niet meer binnen wat hij nodig heeft. En daarmee doet hij zijn ogen tekort. Een gebrek aan collageen kan diverse oogklachten tot gevolg hebben. Uit onderzoek is gebleken dat ogen die last hebben van mouches volantes, staar, maculadegeneratie en glaucoom een tekort hebben aan collageen. Dit be├»nvloedt dus direct het zicht.

Collageen is belangrijk voor gezonde ogen, dus raadzaam om het iedere dag te gebruiken. Zorg dat het van goede oorsprong is. Namelijk van runderen die grasgevoederd zijn. 

Klik hier om goede kwaliteit collageen te bestellen. 

Zorg dat de ogen niet meer uitgehongerd zijn, maar iedere dag weer beter doorvoed raken.

Op gezonde ogen

3 Reacties

 1. M. Poort

  Beste Alfons,

  Ik ben ook bezig bij Volzicht, maar heb inmiddels ook Saskia Naber ontdekt en haar boek aangeschaft. Zij is was minder streng wat betreft voeding, vind ik, dan Karin Hogenboom. Ook Saskia zegt dat je gezond moet blijven eten, geen suiker, zoveel mogelijk biologisch en alles met mate en Karin doet daar nog een flinke schep bovenop met haar befaamde beestenbottenbouillon. En dat is niet het enige, als je haar kookboek kent.

  Mag ik vragen hoe jij hierin staat? Drink jij ook dagelijks 3 tot 5 glazen bouillon? En eet je elke dag die dierlijke vetten en altijd vlees van 100% gras gevoerde dieren?
  Het lastige vind ik, naast je eigen gevoel volgen en je eigen verstand gebruiken, dat deze dames tegengestelde voedingsadviezen geven. Zo zegt Karin dat zuivelproducten juist goed zijn, met name de rauwe varianten. Saskia zegt in haar boek dat je die producten beter kunt vermijden en zo zijn er meerdere tegenstellingen. Allebei zijn ze vertegenwoordigers van Dr. Bates gedachtengoed.

  Ik hoop dat jij me hierover iets nuttigs kunt vertellen. Alvast bedankt.

  Groet, Martijn Poort

  • Alfons

   Hoi Martijn,

   Ik geloof inderdaad in de voedseladviezen die Karin van VolZicht geeft. In de befaamde beestenbottenbouillon zitten zoveel belangrijke mineralen en andere voedingsstoffen die goed opneembaar zijn door ons lichaam en zo’n positief effect hebben op onze gezondheid. Ook zijn wij gebaat bij het nemen van de pure en liefst rauwe zuivelproducten omdat, ook daar, zoveel voedingsstoffen in zitten. Dit in tegenstelling tot de gepasteuriseerde zuivel waar veel van die voedingsstoffen uit zijn verdwenen. Ik drink per dag een beker bouillon en ik haal rauwe melk bij de boer die ik drink. Vlees eet ik dagelijks, niet in grote hoeveelheden, wel zoveel mogelijk biologisch. Daarnaast neem ik iedere dag collageen en twee eetlepels levertraan, zie het menu voeding op deze site en ik voel mij fit en vitaal. Tja, ik hoop dat je hier iets mee kunt, succes met het vinden van je voedingspatroon.

   Groeten,
   Alfons

 2. M. Poort

  Bedankt voor je antwoord. Ik kan er weer me verder.

Een reactie versturen