Blijf voorzichtig met het dragen van je rasterbril

Onlangs kreeg ik een vervelend bericht in mijn inbox. Één van mijn klanten was van de trap gevallen tijdens het dragen van de rasterbril. Gelukkig was het slechts de laatste trede, maar zelfs zo’n ongelukje kan ernstige gevolgen hebben. In dit geval hield deze persoon er enkel letsel aan over, wat natuurlijk verschrikkelijk is. Je draagt je rasterbril om iets te verbeteren en vervolgens ga je er lichamelijk op achteruit. Ik wil dit voorval dan ook graag aanwenden om iedereen die een rasterbril draagt, of van plan is om een rasterbril te gaan dragen, mee te geven dat je te allen tijde erg voorzichtig moet zijn als je op pad gaat. Wanneer je de rasterbril achter de computer of televisie gebruikt is er uiteraard niks aan de hand. Zodra je echter rond gaat lopen is het van belang om extra voorzichtig te zijn. Dit geldt uiteraard in omgevingen waar je niet bekend bent, maar ook gewoon thuis.

Met een rasterbril kun je minder goed diepte zien

Één van de belangrijkste redenen waarom je extra voorzichtig moet zijn wanneer je de rasterbril draagt, is het feit dat je diepte minder goed kunt zien / inschatten. Vooral in het begin, wanneer je nog moet wennen aan het gebruik van de rasterbril is dit erg lastig. Dit is vooral gevaarlijk bij traplopen, of het op- en afgaan van verhogingen. Wanneer je je hier van bewust bent zul je automatisch voorzichtiger en wellicht iets langzamer bewegen in deze situaties. Hierdoor kun je een ongeluk(je) voorkomen.

Je mag absoluut niet autorijden met een rasterbril

Bij velen is dit wel bekend, maar het is absoluut niet toegestaan om achter het stuur te zitten met een rasterbril op. Naast de bovengenoemde reden dat je diepte minder goed kun inschatten, heb je tijdens het dragen van een rasterbril ook geen perifeer (zicht naar de zijkanten) zicht. Hierdoor is het levensgevaarlijk om met een rasterbril op een auto te besturen. Dit zelfde geldt overigens ook voor fietsen. Hierbij neem je immers ook deel aan het verkeer. Wanneer je je bril echt niet wilt dragen, maar toch deel wilt nemen aan het verkeer wordt aangeraden een iets minder sterke bril aan te schaffen, zodat je je vooruitgang niet in de weg staat, maar toch gewoon deel kunt nemen aan het verkeer.

0 reacties

Een reactie versturen