Bril uitstellen door geldgebrek

Sinds er een eigen risico aan de zorg zit, wordt door veel gezinnen bespaard op zorg. Na tandverzorging wordt het aanmeten van een bril het meest uitgesteld. Op zich hoeft dit niet eens een slechte zaak te zijn. Er zitten namelijk best wel wat nadelen aan een bril. Toch is het belangrijk om wel een afspraak te maken om je ogen door een expert te laten testen. Hierdoor kun je vroegtijdig op de hoogte komen van eventuele beginnende oogproblemen. Er zijn namelijk een groot (en steeds groeiend) aantal oogproblemen die wanneer deze onbehandeld blijven kunnen leiden tot ernstige vormen van zichtvermindering en uiteindelijk zelfs blindheid. Blijf dus daarom altijd onder controle bij een oogarts. Je ogen is iets iets om op te besparen.

Je kunt goedkoop een oogcheck doen

Ondanks dat een bezoekje aan een specialist vaak niet goedkoop is, zijn er goedkopere manieren om je ogen te laten checken. Via deoogcheck.nl kun je een preventief professioneel oogonderzoek buiten het ziekenhuis laten doen. Hierdoor kun je oogproblemen op het spoor komen die normaal gesproken pas in een (te) laat stadium klachten veroorzaken, waardoor de behandeling vele malen moeilijker en intensiever wordt. De oogcheck is mogelijk via een groot aantal aangesloten winkels in Nederland, waardoor je er vaak niet ver voor hoeft te reizen en snel terecht kunt.

Een goedkoop alternatief voor een bril

Wanneer je wilt besparen en daarnaast op een meer natuurlijke manier wilt leren zien, is de Batesmethode een mooie manier. Hiermee leer je op een meer ontspannen en natuurlijke wijze zien, waardoor je in veel gevallen beter kunt gaan zien. De methode is er op gericht om je bril zo weinig mogelijk te dragen. Dit zorgt ervoor dat de verbetering sneller optreedt. Op moment wanneer je echt niet zonder je bril zou kunnen, kun je dan een rasterbril proberen. Deze helpt je scherp zien, zonder dat je de nadelen van een bril op sterkte ondervindt. Als je nog niet weet wat een rasterbril is kun je hier de veelgestelde vragen over rasterbrillen lezen.

Lees hier het volledige artikel: 1 op 5 gezinnen stelt aankoop bril uit door geldgebrek

0 reacties

Een reactie versturen