Brillen overbodig door bionische lens?

Voor iedereen die net zoals ik met de Batesmethode en het Natuurlijk Zien aan de gang is, zal dit misschien niet erg aantrekkelijk klinken. Wanneer je op een bewuste en natuurlijke manier met je ogen omgaat, dan is een technologisch implantaat in je ogen niet het eerste waar je enthousiast van wordt. Ik moet ook zeggen dat ik er zelf niet direct warm van wordt. Toch is het natuurlijk wel een interessante ontwikkeling. Op deze website wil ik geen eenzijdig verhaal vertellen. Alle kanten van de ontwikkelingen rondom het zien het de ogen worden belicht. Lees dus vooral verder over hoe je aan de hand van technologische ontwikkelingen over (naar geschat) twee jaar geen bril meer nodig hebt.

De rest van je leven perfect zicht

Het bedrijf Ocumetics van Dr. Garth Webb heeft als doel om de mens voorgoed van de bril af te helpen. Na acht jaren van onderzoek en een investering van enkele miljoenen Euro’s, heeft het bedrijf de “Ocumetics bionical lens” ontwikkeld. Ze claimen dat de lens je zonder bril voor de rest van je leven 3 keer beter (gemeten aan de hand van een snellenkaart) laat zien dan perfect zicht (20/20). Met de lens, die er uit ziet als een klein knoopje, hopen Dr. Garth Webb en zijn team de oogheelkunde voorgoed te veranderen.

Hoe wordt de lens geplaatst?

De bionische lens wordt door een acht minuten durende ingreep geïmplanteerd in je oog. Er wordt geclaimd dat deze procedure volkomen pijnloos is en dat er geen verdoving voor nodig is. Je kunt dus gewoon de zelfde dag weer naar huis. De lens wordt gevouwen ingebracht en na ongeveer 10 seconden ontvouwt de lens zichzelf en kun je direct genieten van het optimale zicht. Dr. Garth Webb claimt dat de lens 100% veilig is, en dat deze geen biofysische veranderingen in het oog veroorzaakt. Het gaat zelfs verder, namelijk dat het implanteren van de lens ervoor zorgt dat je geen staar kunt krijgen. De lens kan alleen gebruikt worden door mensen van 25 jaar en ouder, omdat op deze leeftijd het oog pas volledig ontwikkeld is.

De mening van andere oogartsen

Op een jaarlijkste conferentie voor staar en refractie chirurgie in April 2015 heeft Dr. Garth Webb de bionische lens aan 14 van de beste oogartsen gepresenteerd. De artsen waren zeer onder de indruk en hebben gezegd ook te assisteren bij toekomstig onderzoek. Hierbij zal de Bionische lens eerst worden getest op dieren en daarna op blinde ogen, alvorens toestemming gevraagd wordt om verdere tests uit te voeren. De verwachting is dat de eerste lens ergens in 2017 beschikbaar komt.

De Bionische lens en Natuurlijk Zien

Ik vind het erg lastig om iets zinnigs te zeggen over een dergelijke uitvinding, vooral gelet op het feit dat dit vooralsnog echt toekomstmuziek is. Natuurlijk klinkt het hebben van 3 keer 20/20 zicht erg aantrekkelijk. Toch nodigt het wat mijzelf betreft nog niet erg uit. Wanneer er meer bekend zou zijn over de risico’s en het feit of het proces ook omkeerbaar is zou ik misschien wel willen ervaren hoe het is. Voorlopig hou ik mijn ogen gewoon natuurlijk en schoon, en probeer ik op die manier alles om mij heen zo goed mogelijk te zien en ervaren.

0 reacties

Een reactie versturen