Drie redenen voor slecht zicht

Meestal schrijven we slecht zicht toe aan ouderdom. We gebruiken ons lichaam intensief en het klinkt plausibel dat na verloop van tijd bepaalde functies slechter gaan werken. Toch zijn er andere oorzaken dan ouderdom die er voor zorgen dat onze ogen achteruit gaan.

Je bent te veel naar school geweest

Als je naar school gaat heb je vaak het idee dat je aan een prachtige toekomst werkt. Dit is lang niet altijd zo. Helemaal in het huidige economische klimaat, waar veel hoogopgeleiden tevergeefs op zoek zijn naar een baan. Het jaren lang vele uren per week studeren met een grote stapel studieboeken verhoogt de kans op bijziendheid of zelfs myopie. Om dit te voorkomen is het belangrijk om je ogen afwisseling te bieden. Neem voldoende pauze en kijk regelmatig ook naar dingen in de verte (niet staren!).

Je bent niet voldoende buiten en in beweging

Als je altijd maar binnen zit, krijg je niet voldoende beweging. Daarnaast krijgen je ogen ook niet voldoende daglicht. Beide zijn onmisbare dingen voor gezonde ogen. Zorg er dus voor dat je bewust met je gezondheid en je lichaam bezig bent. Je ogen zijn afhankelijk van een goede bloed (en zuurstof) toevoer. naast dat dit goed is voor je ogen, is dit ook goed voor de rest van je lichaam en geest.

Te zit te veel achter de computer

We leven in een wereld waar we helemaal afhankelijk zijn geworden van techniek. Als je niet achter de computer zit ben je wel met je telefoon of tablet in de weer. De hele dag zit je te staren naar een kunstmatig licht (scherm). Je ogen worden hier overspannen van, waardoor je wazig gaat zien. Als je dit wilt voorkomen moet je je ogen ontspannen en zul je moeten zorgen voor voldoende afwisseling en pauze.

Wat kun je hier tegen doen

Als je bovenstaande problemen wilt voorkomen zul je bewust met je ogen om moeten gaan. Als je je ogen op een meer natuurlijke manier leert gebruiken kun je veel problemen voorkomen. Vraag gratis persoonlijk advies aan om hier direct mee aan de slag te kunnen.

Lees hier het volledige artikel: 4 solutions for failing vision

0 reacties

Een reactie versturen