Knipperen voor ontspanning

Je ogen hebben altijd baat bij tijdige rust. Wanneer je ogen perfect gezond zijn zullen ze regelmatig rusten door zich (bijna automatisch) voor korte of langere tijd te sluiten. Het snel openen en sluiten van de ogen heet knipperen. Dit is een zeer belangrijke bezigheid. Wanneer je gedurende een minuut je ogen ervan weerhoud zul je merken dat je zicht onscherp wordt.

Knipperen is noodzakelijk voor helder zicht

De meeste mensen knipperen automatisch. Het is namelijk onmogelijk om helder te zien zonder regelmatig met je ogen te knipperen. Daarnaast kan te weinig knipperen voor droge ogen zorgen. Wanneer je gewend bent om te blijven knipperen zul je niet of nauwelijks merken dat je het doet. Voor je gevoel heb je dan ook constant zicht. Het aantal keren dat je met je ogen knippert hangt af van verschillende factoren. Al deze factoren hebben invloed op je zicht.

Je knippert meer als je minder ziet

De frequentie van het knipperen gaat omhoog wanneer het donkerder wordt, je verder weg probeert te kijken, of wanneer je meer vermoeid wordt. Ook wanneer je bijvoorbeeld fel zonlicht ziet of een andere reflectie van licht in je oog krijgt, zul je meer gaan knipperen. Wanneer je probeert om niet of minder te knipperen op deze momenten zul je merken dat je zicht slechter wordt. Naast invloeden van buitenaf kunnen ook aangeleerde ziegewoonten zorgen voor minder knipperen. Wanneer je bijvoorbeeld in gedachten bent en gaat staren zul je veel minder knipperen.

Knipperen is een hele goeie manier om je ogen te rusten

Ontspanning is de beste manier om je zicht te verbeteren. Door op de juiste manier te knipperen zorg je gedurende de hele dag voor ontspanning. Deze ontspanning zal zorgen voor een helderder zicht. Een vermindering in het knipperen is vaak een aanwijzing dat je met een verkeerde ziegewoonte bezig bent. Dit kan bijvoorbeeld staren zijn, maar ook een moment waarop je iets probeert te zien wat je eigenlijk niet helder kunt zien.

Zorg ervoor dat je op de juiste manier knippert

De juiste manier van knipperen is een ontspannen manier. Zorg ervoor dat je langzaam, kort en ontspannen doet. Zie het als een hele rustige manier van ontspanning. Je hoeft er bijna niks voor te doen en het levert je een veel helderder zicht op. Wanneer je jezelf kunt aanleren om regelmatig te knipperen zal je zicht helderder worden. Een goeie manier om te leren hoe snel en wanneer te knipperen, is door iemand te observeren die natuurlijk helder zicht heeft. Deze persoon zal niet nadenken bij het knipperen en zal dit op een natuurlijke wijze doen. Wanneer je dit “knippergedrag” kunt immiteren dan ben je een eind in de goeie richting naar de juiste manier van knipperen.

Pas het op een ontspannen wijze toe

Zoals alle methoden die ik beschrijf voor een beter natuurlijk zicht, geldt ook hier dat je dit op een ontspannen wijze moet toepassen. Dwing jezelf niet richting een resultaat. Probeer alle oogoefeningen en gewoonten toe te passen op een relaxte manier en leg jezelf geen druk op. Alleen wanneer je op een juiste manier kijkt zonder aan helder zicht te denken zul je merken dat je beter gaat zien.

0 reacties

Een reactie versturen