Wat doe je tegen zware ogen

Heb jij wel eens last van zware ogen?  Wat doe je tegen zware ogen? De kans is groot dat dat komt door vermoeidheid of stress. Hier heeft iedereen wel eens last van. Maar het komt wel steeds meer voor. Wanneer je uiteindelijk tot rust wil komen en even op de bank of in bed gaat liggen, pakken veel mensen direct de smartphone er bij. Dit zorgt ervoor dat je misschien in de rest van je lichaam wel even tot rust komt. Maar aan de zware ogen doe je op dat moment niets.

Je ogen opladen

Je lichaam kan maar een bepaalde tijd functioneren en zal op een gegeven moment weer moeten opladen. Dit zelfde geldt voor je ogen. Ook deze kun je niet onafgebroken blijven gebruiken. Dit kun je heel simpel zelf merken. Wanneer je last hebt van zware of vermoeide ogen en je sluit ze voor enkele seconden dan zul je meteen ontspanning voelen. Dit is een goede indicator voor jezelf om rust te nemen. Dit kan op allerlei manieren, maar op de meeste kantoren kun je niet even gaan slapen. Gelukkig zijn er veel manieren om even tussendoor te ontspannen. Palmeren is de snelste en meest effectieve manier om je ogen te ontspannen.

Kun je zware ogen voorkomen?

Als je de hele dag voor je werk met de computer bezig bent, is het lastig om vermoeide of zware ogen te voorkomen. Wat je het beste kunt doen is regelmatig pauze nemen. Hiervoor zijn verschillende applicaties beschikbaar. Hiermee kun je bijvoorbeeld automatisch een berichtje op je computer of telefoon ontvangen als het tijd is om weer even pauze te nemen. Het is erg belangrijk om deze pauze dan ook echt te nemen en niet je werk te vervangen door een ander digitaal scherm zoals je telefoon. Loop een rondje (ook goed voor je houding) of neem wat frisse lucht buiten. Dit is ook goed voor je ogen, omdat veel kantoren vrij droge lucht hebben.

Wil jij op een meer bewuste en gezonde manier met je ogen bezig zijn, dan is de Batesmethode iets voor jou. Je kunt hier meer lezen over de werking van de Batesmethode. Daarnaast kan ik je ook voorzien van gratis persoonlijk advies. Klik daarvoor op de onderstaande button.

0 reacties

Een reactie versturen