Zwemmen met lenzen

Veel mensen dragen lenzen om het leven makkelijker te maken. Je hoeft niet de hele tijd op je bril te letten. Je raakt je bril niet kwijt. je bril wordt niet vies. Toch zitten er wel nadelen aan het dragen van lenzen. Je lenzen mogen eigenlijk niet in contact komen met water (zelfs niet met schoon kraanwater). Dit is ook de reden dat je bij het gebruiken van lenzen, lenzenvloeistof nodig hebt. Contact met water (met name in zee, meer of zwembad) kan dan ook vervelende gevolgen hebben. Denk hierbij aan een irriterend gevoel in je ogen, ooginfecties of erger.

Wat als ik toch water in mijn ogen krijg

Wanneer je toch water in je ogen krijgt is het belangrijk om zo snel mogelijk je lenzen schoon te maken en te desinfecteren. Hiermee kun je het risico dat je last van je ogen krijgt aanzienlijk verkleinen. Daarnaast kan het op een goeie manier met je lenzen omgaan ook al het risico verkleinen. Dat wil zeggen, leef de voorschriften na. Blijf niet te lang met je oude lenzen lopen en maak ze regelmatig en goed schoon.

Wat kun je doen om wel te kunnen zwemmen met lenzen

Wanneer je echt niet zonder je lenzen kunt en toch perse wilt zwemmen dan kun je het beste gebruik maken van “daglenzen”. Deze gooi ja na één dag gebruiken weg. Hierdoor is het risico op infectie logischerwijs veel kleiner. Je kunt het beste wel meteen na het zwemmen de daglenzen vervangen. Het is dus wel zonde van je lenzen. Beter is om je lenzen gewoon even uit te doen, en indien echt nodig een zwembril (eventueel) op sterkte te gebruiken.

Lees hier het volledige artikel: Can You Swim with Contact Lenses?

0 reacties

Een reactie versturen