Ongeveer anderhalf jaar geen bril meer gedragen

Ongeveer anderhalf jaar geleden heb ik mijn bril afgezet. Sindsdien heb ik deze niet meer opgedaan. Ik moet zeggen dat ik in het begin wel moeite had om de dag door te komen, maar naarmate ik mijn bril langer niet gedragen had merkte ik dat het wel echt beter voldeed dan het wel dragen van mijn bril. In het begin voelt het erg onwennig dat je de wereld om je heen niet meer zo scherp ziet als dat je gewend was. Mijn ogen waren ook vermoeid aan het eind van de dag. Gelukkig heb ik altijd stug volgehouden, en merkte ik dat het na verloop van tijd (ongeveer een maand kan ik me herinneren) steeds beter werd. Ik begon te wennen dat ik dingen iets minder scherp zag dan daarvoor en begon langzamerhand ook dingen beter te zien dan toen ik mijn bril voor het eerst afzette.

Er mist iets op mijn neus

Naast dat ik alles eerst als een waas beleefde miste ik ook echt de bril op mijn neus. Ik was zo gewend om deze te dragen dat het een beetje naakt voelde om zonder bril (bijvoorbeeld) in de bioscoop te zitten. Toen dit gevoel verdween kwam er echter een rust over me heen. Het voelde juist veel vertrouwder dan toen ik mijn bril droeg. Het zal er voor mij ook aan bijgedragen hebben dat ik pas laat begonnen was met een bril dragen. Ik had mijn bril pas enkele jaren toen ik begon met de batesmethode. Al met al moet ik zeggen dat ik zeer tevreden ben en heel erg blij dat ik nog steeds zonder bril door het leven ga. Ik hoop dit zo lang mogelijk zo te houden en voorlopig wordt het er alleen maar beter op.

Lees hier over het afzetten van je bril: Je bril weg doen

Als je meer wilt lezen over mijn algehele ervaring met de methode van natuurlijk zien lees dan hier het artikel werkt het echt?

0 reacties

Een reactie versturen