Oogproblemen

Er zijn zeer veel verschillende oogproblemen. Op deze pagina behandel ik voornamelijk de oogproblemen waarvoor met behulp van de Batesmethode voor verlichting gezorgd kan worden. Ondanks dat ik van mening ben dat met behulp van het op een natuurlijke wijze verbeteren van je zicht en de manier waarop je je ogen gebruikt, raad ik aan om de conventionele geneeskunde nooit aan de kant te schuiven. Wanneer je meer wilt weten over mijn visie op het gebruiken van de Batesmethode als aanvullende geneeswijze, lees dan dit artikel over de Batesmethode en kwakzalverij.

Voor welke oogproblemen kan de Batesmethode helpen

De Batesmethode is een methode waarbij je op basis van ontspanning op een natuurlijke wijze beter kunt leren zien. Deze methode kan voor verlichting zorgen bij verschillende oogproblemen en in sommige gevallen zelfs het probleem in zijn geheel verhelpen. De volgende oogproblemen zijn zeer goed op natuurlijke wijze te behandelen. Deze lijst is niet uitputtend. Wanneer je specifieke vragen hebt over oogproblemen die je zelf ervaart, dan kun je het beste contact opnemen door persoonlijk advies aan te vragen.

Op welke manier kan ik mijn klachten verlichten

De Batesmethode werkt op basis van ontspanning. Dr. Bates concludeerde na jaren van onderzoek dat de meeste oogproblemen ontstaan door spanning. De meest voorkomende oorzaak van deze spanning is het op een verkeerde manier gebruiken van je ogen. Wanneer je weet op welke manier jij zorgt voor spanning in (en rondom) je ogen, kun je door aangeleerde gedragsveranderingen zorgen voor vermindering van deze spanning. Deze gedragsveranderingen kun je op verschillende manieren aanleren. Om te beginnen zul je je moeten verdiepen in de methode, waarna je aan de hand van oogoefeningen of oogyoga je ogen beter kunt leren kennen. Deze oefeningen dienen niet ter training van je spieren, maar ter ontspanning. Daarnaast leer je aan de hand van de oefeningen je ogen (en de manier waarop je deze gebruikt) beter kennen.

Wat zeggen oogartsen hierover

De Batesmethode is een vorm van aanvullende geneeskunde. De meeste mensen gebruiken het woord alternatieve geneeskunde. Ik ben echter van mening dat aanvullende geneeskunde beter op zijn plaats is. Enerzijds omdat ik denk dat beide vormen van geneeskunde naast elkaar zouden moeten bestaan. Ze vullen elkaar op veel vlakken namelijk zeer goed aan, en geen van beide beslaat in mijn ogen het volledige spectrum van genezing. Door veel oogartsen wordt de Batesmethode en het gebruik van een rasterbril afgedaan als onzin, omdat de werking ervan nooit wetenschappelijk bewezen is. Deze discussie vindt doorgaans altijd plaats wanneer er wordt gesproken over de verschillen tussen reguliere geneeskunde en alternatieve geneeswijzen. In dit artikel ga ik hier dieper op in. Wanneer je wilt beginnen met de Batesmethode raad ik je vooral aan om hierover open met je oogarts of huisarts te communiceren, en vooral zelf de afweging te maken.

Hoe je snel kunt beginnen

Wannneer je snel wilt beginnen met het op een natuurlijke wijze behandelen van je oogproblemen raadt ik je aan om te beginnen met het lezen van het boek van Saskia Naber. Dit boek neemt je van begin tot eind mee in de wondere wereld van het Natuurlijk Zien.

0 reacties

Een reactie versturen