Steeds meer mensen bezig met Natuurlijk Zien

Natuurlijk Zien wordt steeds populairder. In navolging van biologisch en gezond eten, beginnen mensen ook op bewustere wijze met hun ogen om te gaan. Door de technologische ontwikkelingen zijn we steeds meer gekluisterd aan telefoon, computer televisie en tablet. Hierdoor raken we met zijn allen in rap tempo bijziend. Door een grotere bewustwording over dit probleem gaan veel mensen zelf aan de slag om deze negatieve ontwikkeling tegen te gaan.

Houten rasterbril

Hoe kun je beter leren zien?

Beter leren zien gaat op basis van gedragsverandering. Veruit de meeste zichtproblemen komen door spanning in en om de ogen. Deze spanning wordt meestal veroorzaakt door het “verkeerd” gebruiken van de ogen. Wanneer je weet op welke manieren je je ogen (en geest) kunt ontspannen (bijvoorbeeld door regelmatig te palmeren), zul je snel merken dat je details scherper en kleuren helderder ziet. Daarnaast zijn er een aantal slechte gewoontes die je (vaak onbewust) doet. Deze kun je afleren, waardoor je automatisch minder spanning zult ontwikkelen. Wanneer je niet op een bewuste wijze met je ogen bezig bent dan worden je ogen meestal steeds slechter. Tegenwoordig draagt meer dan 60% van de mensen een bril. Dit aantal is nog steeds sterk groeiende.

Waarom zien we steeds slechter?

We zien steeds slechter. Enerzijds doordat we steeds meer van onze ogen vragen. Lange werkdagen aangevuld met avonden lang televisie kijken, lezen of met de tablet in de weer zijn. Anderzijds gebruiken we onze ogen steeds meer op een andere manier. We kijken de hele tijd op korte afstand naar snel veranderende schermen. Deze veranderingen in ons gedrag zorgen voor veel meer spanning. Deze spanning zorgt ervoor dat je slechter gaat zien. De enige manier om deze ontwikkeling tegen te gaan is ontspannen. Aan de hand van gedragsveranderingen kun je slechte zie-gewoontes afleren.

Kan ik niet gewoon een bril dragen?

Er zitten vele nadelen aan het dragen van een bril. Een bril zorgt juist voor meer spanning. Je bril is gemaakt op 1 bepaalde sterkte, je ogen zijn echter niet op elk moment van de dag het zelfde. Wanneer je moe bent zie je minder scherp dan wanneer je volledig uitgerust bent. In veel gevallen dwing je met een bril je ogen om slechter te zien dan ze normaal doen. Dit is zeer inspannend, waardoor er nog meer spanning ontstaat. Hierdoor gaan je ogen verder achteruit. Dit is de reden dat mensen steeds een sterkere bril nodig hebben.

Wat je kunt doen om beter te zien

Je kunt zelf leren om op een natuurlijke wijze beter te zien.  Hier lees je over het ontstaan van de Batesmethode voor natuurlijk beter zicht. Daarnaast vind je op deze website tal van handvatten om zelf met de methode te beginnen. Daarnaast kun je met een rasterbril zorgen dat je scherp ziet zonder dat je je bril op sterkte nodig hebt. Lees hier verder over de werking van een rasterbril

0 reacties

Een reactie versturen